Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2012 22:02 - Кой би спечелил моя глас
Автор: zname Категория: Политика   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
1



Какво искам от партията, която ще ме представлява? Много си мислех, върху този въпрос и що-годе успях да синтезирам нещата в малко точки:

1.       1. Да заложи на селско стопанско, лека промишленост и образование като приоритет.

2.       2. Да промени нормативната уредба, за да не могат офшорни компании или техни дъщерни дружества да имат контролни пакети в български фирми.

3.       3.Да направи пълен преглед на съществуващото законодателство и нормативна уредба за синхронизиране на различните закони и нормативни актове. Изготвяне на публичен сайт за сигнали за проблеми с нормативните актове, където ясно и точно да се поставят срокове и решения. Да се премахнат изисквания за предоставяне на документи, които съществуват в държавни институции.

4.      4. Оповестяване на срокове за реализиране на етапите по различни политики, както и отговорните лица за това, които ще понесат съответните наказания при несправяне.

5.       5. Да се премахне възможността общините да искат такса смет на база различна от реално направеният боклук, както и да се прилагат най-добрите практики в управлението на битовите отпадъци.

6.       6. Да се започне пълна проверка и оценка на контролните органи и поощряване превръщането им в европейски, да служат на хората и бизнеса, а не ние да им служим на тях.

7.       7. Премахването на автопарковете на НС, МС и Президентство, освен този, който е за официални цели.

8.       8. Поемането на инициатива за търсене на максимален диалог и търсене на консенсус за приемането на всяко едно решение в НС.

Теми като електронно правителство, намаляване на администрация и административна тежест, вътрешен ред, съдебна система, пенсионна и здравна система, екология и т.н., не ги засягам, защото те са ясни и всеки ги припознава като приоритети, но реално малко се прави по тях. Горните точки мисля, че ще помогнат за бързо и реално усещане у хората за промяна. Също биха допринесли доста за подобряването на бизнес климата и работата от страна на истинските и коректни фирми. Партията, която покрие най-много от горните точки ще спечели моят глас.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zname
Категория: Политика
Прочетен: 15613
Постинги: 6
Коментари: 3
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930